Activiteiten na 14 uur

Het aanbod aan middagactiviteiten en workshops wisselt regelmatig. Hier vindt u een actueel overzicht. Er zijn activiteiten die het hele jaar doorlopen en workshops die elke 6 weken wisselen.

Img width 300  cas6174vk

Kinderen die het totaalpakket of NSO-pakket afnemen kunnen deelnemen aan de middagactiviteiten en aan de workshops. Bij Casa worden regelmatig de volgende workshops gegeven:

• Danslessen
  • Muziekles
  • Judo
  • Handarbeid

U kunt uw kind ook opgeven voor individuele muzieklessen. Op dit moment wordt er vioolles en gitaarles aangeboden. Zie meer hierover bij het kopje Individuele muziek lessen onderaan deze pagina.

Voor extra informatie over zwemles en judo zie het kopje Extra informatie sportlessen onderaan deze pagina.

Het actuele aanbod aan activiteiten per bouw is als volgt: (laatst aangepast 16 september 2014)

Onderbouw

De kinderen hebben hun klaslokaal als basis en beginnen de middag met een snack en wat te drinken. De kinderen kiezen zelf aan welke workshop ze meedoen en worden groepsgewijs vanuit het klaslokaal meegenomen naar een workshop/activiteit. Na de activiteit keren ze weer terug naar het klaslokaal om te werken of wellicht aan een andere activiteit deel te nemen. Tussen 17:00 en 18:00 zijn alle kinderen weer in het klaslokaal waar ze opgehaald kunnen worden door hun ouders. Gedurende deze tijd doen ze spelletjes, werkjes of kring activiteiten met de Montessori begeleider. Met mooi weer kan de Montessori begeleider ook besluiten om buiten te gaan spelen.

N.B.: Inschrijven voor een workshop/activiteit is niet nodig (ook niet voor Judo). Alleen voor zwemles moet wel ingeschreven worden, zie voor meer informatie het kopje Extra informatie sportlessen onderaan deze pagina.

• Muziek les (groepsles)
  • Buitenspelen

• Handvaardigheid in het atelier
  • Koken in de grote keuken of andere activiteit in de eetkamer
  • Creatief spelen in het speellokaal
  • Judo (zie extra informatie sportlessen)
  • Zwemles in zwembad De Viergang (vanaf 4 jaar)

Woensdag

• Kinderen kunnen deelnemen aan speel- en gymactiviteiten in het speellokaal, werkjes in de eetkamer doen of zij kunnen buiten spelen of in het atelier gaan werken.

• Creatief spelen in het speellokaal
  • Creatieve activiteiten in de eetkamer

Vrijdag

Midden en Bovenbouw

De middenbouw kinderen hebben hun klas als basis, ook de bovenbouw kinderen hebben een basisklas toegewezen gekregen op de Acacialaan. Ze beginnen de middag daar met een snack en wat drinken. Daarna kunnen ze in Jupiter gaan werken en/of naar een workshop of activiteit gaan. U hoeft uw kind niet in te schrijven, kinderen geven zichzelf op voor workshops/activiteiten. Als kinderen voor Judo kiezen dan gaan ze vanaf dat moment elke donderdag naar Judo (zie Extra informatie sportlessen).

• Straatspelletjes

• Werken in de ontdekhoek
  • Sport met een gymleerkracht
  • Muziek les (groepsles)

Woensdag

• Kinderen kunnen deelnemen aan speel- en gymactiviteiten in het speellokaal of zij kunnen buiten spelen of in het atelier gaan werken.
  • Drama (vanaf oktober 2014)

• Werken met dieren
  • Handvaardigheid in het atelier
  • Judo (zie Extra informatie sportlessen)
  • Straatspelletjes

Vrijdag

• Hersengym (vanaf oktober 2014)

Individuele muzieklessen

Er zijn muziekdocenten die muzieklessen aanbieden op Casa. Plaatsing en de financiële afwikkeling voor de lessen gaat geheel buiten Casa om. Casa faciliteert alleen de ruimte.

Vioolles

Aanmelden voor vioolles kan rechtstreeks bij de viool docente Estella. Stuur hiervoor een mail naar Estela Bernes [email protected]. Estella spreekt Engels.

Gitaarles

Aanmelden voor gitaarles kan rechtstreeks bij de gitaar docent Misha. Stuur hiervoor een mail naar [email protected]

Extra informatie sportlessen

Onderstaand wat aanvullende informatie over de zwemles en de judo les.

Zwemles

Casa biedt zwemles aan voor kinderen van 4-6 jaar. Ze kunnen in deze periode hun A-diploma halen. Wilt u dat uw kind deelneemt aan zwemlessen schrijf uw kind dan in bij zwembad de 'Viergang' in Pijnacker. Hiervoor moet u langs bij de receptie van de 'Viergang'. Vermeld daarbij dat het voor de zwemles bij Casa is. Stuur ook een mail naar [email protected] om ons in te lichten over de inschrijving.

U wordt op de wachtlijst geplaatst, dus schrijf uw kind tijdig in. Zodra er plek vrij is wordt u door ons geïnformeerd.

Judoles

Casa biedt judolessen aan alle kinderen vanaf 4 jaar die BSO afnemen, via het 'Sportinstituut Pijnacker'. Onderbouw kinderen mogen per dinsdag kiezen of ze willen gaan of niet. Voor hen zijn er judo pakken aanwezig op de judo school.

Midden en bovenbouw kinderen kiezen per schooljaar of ze deel willen nemen aan judo. Eenmaal gekozen, dan gaan ze iedere donderdag mee naar judo. Deze kinderen moeten in het bezit zijn van een judo pak.

U kunt een judo pak aanschaffen bij het 'Sportinstituut Pijnacker'. Geef hiertoe een enveloppe met € 20,- o.v.v. de naam van uw kind en 'Judo' af bij de administratie. Ook kunt u bij de administratie een machtigingsformulier invullen.

School judo
    Koken