Werkweek Middenbouw

Het thema is het werk van lucht en water. De werkweek zal dan ook plaatsvinden in Zeeland. We verblijven in Bruinisse op de locatie van De Stoofpolder.

Maandag

Reis naar Bruinisse: alle kinderen tussen 8 en 8.30 op school om lunch te smeren, ouders wachten buiten (droog) of in de hal (regen) met de koffer. Vanaf 8.30 worden de bussen geladen met koffers en kinderen (twee bussen).

In de middag wordt er les gegeven over de werking van Lucht en water op de aarde en de vorming van land- en watervormen door erosie. Tevens is er vrije tijd ingepland.

Dinsdag

De helft van de groep gaat naar Terra Maris om te leren over het landschap en het water; de andere helft gaat naar een strandje, een ondiepe inham, waar er met zand land en watervormen worden nagemaakt; een rivier wordt gebouwd, gevliegerd et.

In de middag gaan beide groepen naar een echt strand (eb) om te strandjutten.

Ochtendprogramma gelijk aan dinsdag.

Middagprogramma bestaat uit verwerking van al het beleefde en geleerde.

Donderdag vertrekken we om 10 uur naar Neeltje Jans. Daar leren we over de Deltawerken en is er na de lunch vrije tijd. We denken rond half drie te vertrekken maar sturen updates.