Driejarigen

In Nederland is het gebruikelijk dat kinderen pas vanaf vier jaar naar school gaan. Wij passen ons echter aan aan het Internationale Montessori onderwijs en de ontwikkelingsfases, beschreven door dr. Montessori.

Img width 300  cas6139vk

Kinderen zijn bij ons welkom vanaf de dag dat ze drie jaar worden. Een deel van het Montessori materiaal is speciaal voor driejarigen ontwikkeld. Driejarigen draaien mee in de onderbouw. Het blijkt dat ze hierdoor sneller leren als ze vier zijn. Kinderen van drie imiteren graag oudere kinderen, zij leren enorm veel van hen. Bovendien zijn kinderen op deze leeftijd enorm gevoelig voor taal. Door in een rijke taalomgeving te zijn, leren zij moeiteloos de taal die om hen heen gesproken wordt.

Een driejarige kan minimaal twee dagen per week naar Casa komen. Het is mogelijk om een combinatie te maken van (een) korte en (of) lange dag(en). De jonge kinderen die lange dagen aanwezig zijn op school, hebben de gelegenheid om in de middag te rusten. Wij kunnen u adviseren over het aantal dagen dat uw driejarige kan komen.

Hieronder vindt u een interessant artikel over driejarigen.