Eten en drinken

Bij Casa is het eten en drinken een onderdeel van het onderwijsprogramma. Kinderen hoeven nooit eten of drinken mee naar school te nemen.

Img width 300 cas6034b

In de ochtend en in de namiddag bereiden de kinderen hun eigen gezonde snack voor en nodigen klasgenootjes uit om deze samen te nuttigen. We hebben hiervoor een speciale tafel waaraan kinderen samen of alleen een rustmoment hebben. Deze sociale activiteit is een belangrijk onderdeel van de dag, net als de gezamenlijke lunch met alle kinderen. Casa voorziet in gezond, overwegend biologisch eten en drinken. We streven ernaar om de kinderen zoveel mogelijk te betrekken bij het bereiden van het eten. Hierbij helpen de oudere kinderen hun jongere medeleerlingen.

Weekmenu

Casa biedt een wisselend weekmenu met een aantal vaste elementen. Het actuele weekmenu met de gerechten vindt u in de agenda.

In 2014 is onderzoek gedaan naar het voedingsbeleid van Casa en het rapport vindt u onderaan deze pagina. Uitgebreide informatie over eten en drinken op Casa vindt u tevens in de Schoolgids.

Ouderbijdrage

Het eten en drinken bij Casa wordt gefinancierd vanuit de vrijwillige ouderbijdrage. Meer informatie hierover vindt u onder 'Tarieven'.