Karin Keizer

Img width 300 2016 8 22 122624 casa

Directie,  Bestuurslid; Oprichter Casa

Ik ben Karin Keizer, geboren in 1962 in Den Haag. Ik ben getrouwd met Jules, heb drie uitwonende volwassen kinderen en ben sinds 2013 oma van ons eerste kleinkind. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met familie. Daarnaast houd ik van wandelen aan het strand, yoga, lezen en films kijken.
Naast mijn Montessoriopleiding ben ik geschoold in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en heb ik diverse coachopleidingen gevolgd.

Binnen de Montessorivisie spreken mij vele aspecten aan: het kindgerichte, de zelfstandigheid, de eigen verantwoordelijkheid, het vertrouwen in mensen, het vermogen om met de juiste hulp/hulpmiddelen zélf heel veel te kunnen leren en bovendien het veel van elkaar kunnen leren.

Met Casa heb ik samen met Tessa en Erica een concept kunnen neerzetten waarin ik geloof: Montessorionderwijs, ook wel vredesonderwijs genoemd, gecombineerd met tweetaligheid, flexibele onderwijstijden en driejarigen in het onderwijs. Daarnaast het feit dat natuur in school is verweven, door bijvoorbeeld dieren op school te hebben. Maar ook biologisch eten en het aanbieden van warme maaltijden.

En natuurlijk het verenigen van veel nationaliteiten op school. Het vredig samen zijn en samenwerken van een grote groep mensen bij elkaar, in een klas van 45 kinderen met meerdere leerkrachten en assistenten. En tot slot Casa als geheel, als een gemeenschap waarin mensen; kinderen, ouders en begeleiders elkaar daadwerkelijk kunnen ontmoeten.

Bij Casa bieden we kinderen een thuis, waar ze mogen zijn wie ze zijn. Ons doel is dat dit ‘zijn’ op Casa, een positieve basis van hun leven is.

Mijn eigen toegevoegde waarde voor Casa is dat ik hoop, door goed naar de kinderen te kijken, door te zien hoe hun welbevinden op Casa is, te blijven reflecteren of we goed bezig zijn en steeds nieuwe uitdagingen aangaan om Casa nog beter voor hen te maken.

Karin is actief in: