Natuur, wetenschap en technologie

Casa biedt dagelijks mogelijkheden voor nauwe interactie met de natuur, techniek en het milieu.

Img width 300  cas6160vk

De integratie en de harmonie tussen de natuurwetenschappen, sociale wetenschappen en technologie zijn kritische aspecten van een productieve en gezonde samenleving. Moeder Natuur voorziet een essentiële context, waarbinnen ideeën over de wereld en de mensheid bij elkaar komen en dit is een integraal onderdeel van het Montessori onderwijs. Kinderen leren niet alleen over de natuur, maar ook om daar bewust en met respect mee om te gaan. Om dit te bereiken gaan kinderen op Casa regelmatig en intens om met de natuurlijke omgeving.

's Ochtends en 's middags kunnen kinderen uit elke groep naar buiten om deel te nemen aan diverse activiteiten, zoals dierenverzorging, tuinieren en werken in de werkplaats.

Jonge kinderen profiteren met name van deze activiteiten, omdat deze het leren van nieuwe woorden en motorische coördinatie versnellen. Voor oudere kinderen helpen deze activiteiten om kennis te vergaren en zaken te onderzoeken over natuurwetenschappen, zoals astronomie, geologie, natuurkunde, biologie en scheikunde, maar ook de sociale en politieke wetenschappen, zoals geschiedenis en aardrijkskunde.

Natuur en het milieu nemen een belangrijke plaats in bij de schoolexcursies en -kampen die gedurende het hele jaar gepland zijn.