Bericht van de bovenbouw kinderen

Hieronder 3 berichten, geschreven door de kinderen uit de bovenbouw, over de 'Lego League', de Noordpool Academy en tentoonstelling Corpus.

Lego League

Elke vrijdagmiddag wordt er hard gewerkt aan de lego league. Aan het begin doen we vaak een spelletje en daarna gaan we drie dingen doen: oplossingen verzinnen voor de opdrachten, programmeren en bouwen. Het project is leren en leren gaat moeilijker met dyslexie dus daarom hebben wij gekozen voor het onderwerp dyslexie. Het is de bedoeling dat we voor het eind van dit jaar zo veel mogelijk opdrachten kunnen voltooien en dan gaan we meedoen aan de wedstrijddag bij de technische universiteit in Delft.

Noordpool Academy

We gingen naar den Haag met de auto en daar gingen we naar een grote school. We moesten naar een best grote hal en daar vertelde een mevrouw hoe het was om op de Noordpool te zijn. Ze liet ook veel foto's zien en een paar filmpjes. Daarna moesten we naar een klas en daar moesten we een actie verzinnen om het klimaat te veranderen. We konden ook stemmen voor vragen en de vragen met de meeste stemmen konden worden gesteld aan die mevrouw. Wij hebben bedacht om een keer in de week een 'warme-truien-dag' te doen. Dat betekent dat alle verwarmingen uit gaan en wij een warme trui aantrekken zodat we energie besparen. We gaan ook het afval goed scheiden: plastic, papier, fruit, glas en restafval.

Corpus

Als je daar langs loopt zie je een heel groot mens; dit is het museum! We gingen door een mens heen lopen. Het was erg leuk! Je kreeg een koptelefoon op met een stem die dingen ging vertellen over het menselijk lichaam; een soort gids. Je liep langs allerlei dingen waar filmpjes te zien waren over je spieren, cellen, longen, verteringsstelsel en je hart. Ook zijn we in een mond en neus geweest. Aan het eind waren er allemaal spelletjes te doen over het menselijk lichaam in een hal. Daarna gingen we met de bus en de metro weer terug naar school. Het was een leuke dag.