Casa introduceert online leerling - volgsysteem ‘MRX’

Met Montessori Record Xpress, of kortweg ‘MRX’, kunnen ouders op elk gewenst moment inloggen om te zien hoe hun kind het doet op Casa.

U kunt bekijken waar uw kind op Casa mee werkt en wat hij oefent of inmiddels beheerst.

In het systeem staan alle leerdoelstellingen en sociale doelstellingen die behaald moeten worden. En alle lesjes/presentaties die gevolgd moeten worden om deze doelen te behalen. De leerkracht houdt van elk kind bij welke lesjes hij of zij heeft gevolgd.Elk lesje heeft een 4-tal fases:
  • Presenting – Het kind heeft een lesje aangeboden gekregen
  • Practicing – Het kind heeft zelfstandig het lesje geoefend
  • Improved – Het kind wordt steeds beter in het beoefenen van de lesstof
  • Master – Het kind beheerst het lesje volledig

Naast dat u de ontwikkeling van uw kind kunt volgen, zorgt het systeem voor een betere communicatie tussen de ouders, het kind en de leerkracht.
Bovendien bevat MRX een videotheek, waar u interessante filmpjes over Montessori in de praktijk kunt bekijken.

De onderwijsinspectie eist dat alle scholen een systeem moeten hebben waar de ontwikkelingen van kinderen worden gevolgd.
Casa is de eerste school in Nederland die dit systeem gebruikt.

Inloggen voor ouders is mogelijk via https://www.montessorirx.com