Casa wil niet splitsen! (Bijgewerkt)

Sinds de oprichting van Casa strijdt zij al voor huisvesting op één locatie, zodat het unieke totaalconcept (All day all year) in combinatie met tweetalig Montessorionderwijs het beste tot zijn recht komt. Dit is nog afgezien van financiële en praktische bezwaren tegen twee locaties. Nu de lange termijn huisvesting van Casa op de politieke agenda staat, lijkt het erop dat Casa langdurig gesplitst gaat worden. En daar zijn school, ouders en kinderen niet blij mee.

Img width 300 dsc 0700

Ludieke actie

Donderdagavond 6 november toog een groot aantal Casa kinderen en ouders naar het Bestuurscentrum in Pijnacker, waar de beeldvormende gemeenteraadsvergadering plaats vond. Als ludieke actie deelden de Casa kinderen zelfgemaakte cakejes uit aan de raadsleden met daarop de tekst: Our wish: één Casa. Ook hadden ze mooie spandoeken gemaakt om hun boodschap mee te geven aan de raadsleden (zie beeldverslag hieronder). Tijdens de vergadering zelf hebben Tessa Wessels namens de directie en Marlies Groen namens de Medezeggenschapsraad ingesproken (agendapunt 4b).

Videoboodschap opgepikt door de pers

Floris en Jasmijn, twee leerlingen van Casa, stuurden die ochtend al een heuse videoboodschap aan de wethouder. Wat opgepikt werd door diverse media. Omroep West kwam langs op school en wijdde er een item aan.

Donderdag 7 november kwam ook Hart van Nederland op school om een tv-item op te nemen.

Casa hoopt van harte met de gemeente tot een passende oplossing te komen. Zodat Casa op één locatie kan komen en blijven.

Zie ook de berichtgeving in Telstar in de bijlage.

Deze cupcakes waren over
    Charme offensief
    De wethouder
    Geen ontkomen aan