Geeltje komt logeren

Geeltje gaat weer logeren bij de Casa leerlingen. Leer Geeltje alvast kennen....

Img width 300 geeltjelogeerboek

Even voorstellen: Geeltje…

Geeltje is een vriendje van Groentje uit de stad. Geeltje komt af en toe bij Groentje logeren in het grasveld. Hier heeft Geeltje geleerd om tot rust te komen dooryoga, massages, visualisaties en ademhalingsoefeningen. Geeltje vindt het fijn om af en toe bij Groentje in 'retraite' te gaan. Dat betekent dat je even op vakantie gaat, met je lijf én met je hoofd.

Geeltje houdt van mensen en nieuwe plekjes. Omdat de kinderen van CASA inmiddels heel goed weten hoe zij bepaalde yogahoudingen kunnen doen én Geeltje van nieuwe uitdagingen houdt, hebben zij met elkaar besloten dat Geeltje af en toe mee mag naar huis.

De afspraken die we met elkaar hebben gemaakt zijn ook leuk en handig om aan de ouders te laten zien. Want stel je voor dat Geeltje ook bij u thuis in 'retraite' komt…

Als Geeltje bij mij komt logeren dan:

  • is dat voor een halve week: van maandag tot donderdag of van donderdag tot maandag.
  • neem ik Geeltje na een halve week weer mee naar school.
  • stel ik Geeltje voor aan mijn familie en vertel ik wat over hem zodat hij zich welkom voelt.
  • houd ik rekening met de rust die Geeltje graag om zich heen wilt hebben door bijvoorbeeld yoga met hem te doen, ademhalingsoefeningen te doen, (voor)te lezen, voldoende te slapen, te masseren, (mandala)tekenen, knutselen of iets anders wat lekker stil kan.
  • maak ik een leuke foto en plak deze in het boekje.
  • ga ik verantwoordelijk om met het logeerboekje door het schoon en netjes te houden.

Groetjes,

Groentje, Geeltje & Paulien