Ontmoeting met Maria Montessori (2)

Op 24 en 25 januari was er een Silent Journey waarbij ouders kennis konden maken met het lesmateriaal. Eerder verscheen er al een verslag van een ouder van de Acacialaan. Hierbij een verslag van de locatie Ru Parésingel.

Ik ben een van de ouders die helemaal geen ervaring heeft met Montessori. Daarom vond ik het heel belangrijk om dit mee te maken! Dit was een mooi moment om te gaan zien en te beleven wat mijn dochter Maite (3 jaar) op een schooldag meemaakt en de spullen gebruiken waarmee zij werkt. Vrijdagavond kregen we de kans om in beide groepen, Children's house en Elementary, te observeren in stilte. Een ervaring op zich. Het gevoel van dat je niet weet hoe alles werkt en nieuwsgierig wordt. De tijd vloog voorbij in de Children's house, Ludovica stond al veel te snel te bellen... ;-) Na een korte pauze hebben we hetzelfde gedaan in de Elementary groep. Aan het eind hebben we onze ervaringen gedeeld. 
Maar wacht even, het leukste moest nog komen. De volgende dag was het zo ver, wij mochten alle materialen gebruiken en alle vragen stellen die je had... het was fantastisch. Bijvoorbeeld de uitleg van een leeskaart door Wouter. De manier van leren lezen, rekenen etc. lijken zoveel meer logisch met de materialen die worden aangeboden en er zit een doorgaande lijn in. Mijn conclusie is dat ik graag in zo'n omgeving mijn leerjaren had doorgebracht! 

Dank jullie wel voor deze ervaring.
Fátima van Putten-Herrero, moeder van Maite groep Venus