Voedingsbeleid Casa is voorbeeld voor andere scholen.

Dit is één van de conclusies van het onderzoek naar Casa's voedingsbeleid uitgevoerd door de Haagse Hogeschool op verzoek van Casa.

Over het voedingsbeleid op Casa kwamen regelmatig vragen binnen van ouders. Om deze reden is Casa iedere week het menu op de site gaan plaatsen. Natuurlijk wil Casa graag de beste voeding voor alle kinderen en heeft daarom ook besloten te bekijken of het beleid ten aanzien van het eten verbetering behoeft. Casa heeft een afstudeeropdracht voor een onderzoek uitgezet bij de Haagse Hogeschool via Focus diëtistenpraktijk.

Hierop hebben 2 enthousiaste studenten van de Haagse Hogeschool gesolliciteerd en onder begeleiding van Emilie Stassen (gezondheidswetenschapper/diëtist) en Esther den Boogert (diëtist) hebben zij in de periode februari t/m juni onderzoek gedaan naar het voedingsbeleid op Casa.

De conclusies waren zeer positief! Zo gaven zij aan dat Casa een verantwoord menu aanbiedt en hiermee als voorbeeldschool voor andere scholen zou kunnen fungeren.

Bijgevoegd vindt u het hele rapport.