Wethouder José van Egmond opent tweede locatie Casaschool

Op 25 september opende wethouder José van Egmond de tweede locatie van Casa Tweetalige Montessorischool aan de Acacialaan 10 te Pijnacker. Hierbij bood zij de leerlingen van Casa een grote mand met streekproducten aan. Onderaan dit bericht vindt u het persbericht dat naar de diverse media is verzonden.

Img width 300 alvorens het lint door te knippen feliciteert wethouder jose van egmond het management met de nieuwe locatie

Casa, vanaf augustus 2011 in Pijnacker gevestigd aan de Ru Parésingel, heeft de afgelopen twee jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt. Van 18 leerlingen naar 172 leerlingen en zelfs 240 inschrijvingen vraagt om meer ruimte. Deze extra ruimte is er nu gekomen aan de Acacialaan 10

Het tweekoppige management van Casa is erg blij met deze tweede locatie. Tessa Wessels: "Een oud gebouw hebben we met frisse kleuren en materialen kunnen omtoveren tot een huiselijke en frisse omgeving, waar kinderen zich thuis kunnen voelen: 10 uur per dag, 50 weken per jaar." En dat is niets te veel gezegd. Bij het binnengaan van de nieuwe school valt het kleurgebruik direct op. Alle klassen hebben een eigen herkenbare kleur en de vrolijke felle tinten uit het Casa logo komen door de hele school terug. Afwisselende materialen, een compleet ingerichte keuken en veel knusse hoekjes - al dan niet voorzien van vloerbedekking – zorgen voor een gezellige sfeer en warme uitstraling.

Maar ook de kinderen zijn blij met het nieuwe gebouw. Robin, 6 jaar vertelt: "In het vorige gebouw was het op het laatst heel druk. Maar we missen de konijnen en onze vriendjes en vriendinnetjes van de Ru Parésingel wel. Mijn grootste wens is dat we heel snel weer met elkaar in één gebouw komen."

Karin Keizer, het tweede management lid van Casa, vult aan: "Ons streven is inderdaad om zo spoedig mogelijk weer op één locatie te zitten met alle kinderen en begeleiders. Voor de kinderen, maar uiteraard ook voor de logistiek en de efficiency. We zijn met de gemeente in gesprek hoe we dit in de nabije toekomst kunnen realiseren". Bij voorkeur één Casa dus. Maar voorlopig genieten de kinderen en medewerkers van Casa van deze nieuwe locatie en de extra mogelijkheden die deze biedt.

Wethouder José van Egmond: "We hadden niet gedacht dat Casa in zo'n korte tijd zo'n groei zou doormaken. Ik vind het heel knap dat Casa in staat is geweest om dit concept in relatief korte tijd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp te laten landen. Hierdoor wordt ouders in onze gemeente een nóg grotere keuze geboden."

Foto's: Piet Thijssen

Wethouder José van Egmond biedt de kinderen van Casaschool een krat vol streekproducten
    Feest!
    De kleurrijke entree van Casa